I may not be perfect, but my dog loves me

 

Even voorstellen... 

Samen met opa en de honden wandelen op de hei, met paard en kar door het bos, bloemen plukken in de wei… Ik ben altijd een buitenmeisje en een dierenliefhebber geweest.

Mijn 1e hondje kreeg ik toen ik 5 jaar oud was. Snuffie was in mijn kinder- en tienerjaren het hondje waar ik altijd op kon rekenen om plezier mee te maken en mijn grote en kleine verdriet mee te delen.

In 1999 haalde we de toen 1-jarige Sam uit het asiel. Sam was een uit de kluiten gewassen, onstuimige Labradorkruising met een gouden hart die nog wel wat opvoeding kon gebruiken. Wij kwamen terecht bij een hondenschool die (voor die tijd heel vooruitstrevend) trainde volgens de positieve trainingsmethode. Dit was mij op het lijf geschreven en al snel behaalden Sam en ik met heel veel plezier goede resultaten. Een logisch gevolg was dat ik in 2001 bij het Martin Gaus Opleidingscentrum de instructeurscursus gevolgd heb, waarna ik nog enige tijd heb lesgegeven op de hondenschool waar het allemaal is begonnen. In 2009 hebben we helaas afscheid moeten nemen van onze lieve, altijd vrolijke Sam.

In mei 2012 is ons straathondje Asha als een zeer angstig hoopje ellende vanuit Turkije bij ons gekomen. In enkele maanden groeide zij uit tot een prachtige, actieve, speelse, lieve, maar toch nog wat onzekere hond. Zij zorgde ervoor dat ik me opnieuw ging verdiepen in hondengedrag.

In 2015 slaagde ik voor de opleidingen Kynologisch Instructeur en Kynologisch Gedragstherapeut voor honden. Sindsdien volg ik ook regelmatig bijscholingen om bij te blijven in 'hondenland'. Graag ga ik samen met u en uw hond de uitdaging aan om u inzicht te geven in de natuurlijke leefwereld van uw hond en zo een band voor het leven te smeden.

 

Graag tot ziens!

Birgit    

  

Volg ons op Facebook